Nu intreba de ce!

29 04 2022

Despre violenta domestica se vorbeste in soapta sau deloc. Abia cand e prea tarziu se face caz si tardiv este plansa soarta femeilor abuzate. Multe isi pierd viata si la fel de multe sunt si cele care nu pleaca de langa calau din diverse motive. Eu personal am vrut sa ma impac cu cel care m-a lovit, gasindu-i circumstante atenuante: era bolnav, avea probleme in familie, si-a pierdut cumpatul, dar de fapt e un barbat bun etc. GRESIT! Total gresit!

Cand o femeie spune ca a fost lovita de barbatul ei, reactiile celor care o asculta sunt de doua feluri: femeile spun „Nu-mi vine sa cred!” iar barbatii (majoritatea) intreaba „De ce?” Intrebarea asta simpla ma „curenteaza”. Dorind sa stii motivul, implicit iti pui problema ca exista explicatii pentru un asemenea gest. Poate si tu, barbatul care adresezi intrebarea, ai lovi o femeie pentru ca…

Formele pe care le iau abuzurile sunt nenumarate, de la violenta verbala, psihica, pana la cea fizica. In momentul in care un barbat ridica mana asupra unei femei, el isi pierde calitatea de barbat, iar daca o si loveste, si-o pierde si pe cea de om. Niciodata nu va mai putea pretinde respect sau intelegere. Va fi doar o bestie umblatoare in cautare de noi „saci de box”.

„Te bat pana te ia salvarea!” zice animalul, lovind. Te sochezi, dar intreb eu: pana atunci nu au existat semne ca omul e violent? Tu esti numita curva, mincinoasa, nenorocita, in conditiile in care ati trait impreuna 24 din 24 de ore (!) si cat a fost omul cu tine n-ai facut un pas singura. Chiar n-ai simtit care e calitatea individului? Ba eu cred ca da, dar iubirea e oarba.

„Toate femeile sunt curve”, crede el. De fapt, in spatele vorbelor si gesturilor lui sta lipsa de educatie timpurie. Cand parintii nu te invata ce inseamna sa respecti femeia de langa tine, cand nu ai modele si ai in jur anturaje dubioase si oameni de joasa factura, oricat te-ai stradui sa-ti depasesti conditia, mai devreme sau mai tarziu, iti dai arama pe fata.

Nu esti un domn prin prisma exteriorului pe care il afisezi, ci doar din nastere. Daca nu esti un domn din nastere, n-ai nicio sansa sa devii unul.

Prin urmare, daca nu te poti abtine sa adresezi intrebarea „De ce te-a batut?”, singurul raspuns valabil este „Din lipsa de educatie”. O alta justificare nu exista!


Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat: